Cecilia Forsmanilla on lupa auttaa: ”Muutoksen tavoite on tuoda palvelut intuitiivisesti lähemmäs perheitä”

Esittelemme SoteLeaks-blogissamme varsinaissuomalaisia, jotka ovat jo sisäistäneet hankkeemme Lupa auttaa! -asenteen: lupa auttamiseen on, sitä ei tarvitse keneltäkään pyydellä!

Kuka olet?

Cecilia Forsman.

Missä työskentelet?

Johtavana koulupsykologina ja oppilaan tuki- ja hyvinvointipalveluiden tulosaluepäällikkönä Sivistyspalveluissa, Naantalin kaupungissa.

Mottosi?

Kuuntele :)

Harrastuksesi?

Laajasti liikunta ja kuvataiteet.

Yhteystiedot?

cecilia.forsman@naantali.fi

Miten olet päätynyt nykyiseen työhösi?

Olen psykologian maisteri ja laillistettu psykologi. Olen aina ollut kiinnostunut myös organisaatioista ja niihin liittyvistä ilmiöistä niin yksilön kuin yhteisön tasolla. Olen työskennellyt aiemmin toisessa kunnassa, erikoissairaanhoidossa ja yliopistolla. Kaksi vuotta sitten hain ja tulin valituksi Naantaliin johtavaksi koulupsykologiksi.

Miten lapsi- ja perhepalvelujen ja oman työsi kehittäminen näkyvät työssäsi?

Olen mukana monessa. Sivistyspalvelut johtaa uuden lain mukaista kuntakohtaista oppilashuollon ohjausryhmää, jonka sihteeri olen. Sama taho vahvistettuna kolmannen sektorin toimijoilla toimii myös LAPE-muutosohjelman ohjausryhmänä, jonka sihteeri myös olen. Johtavana psykologina minulla on tiimi asiantuntijoita, joiden kanssa yhteistyössä sosiaali- ja terveystoimen kanssa muodostamme tukipalvelut, jotka ovat lähellä lasten ja perheiden arkea.

Kehittäminen ja Lupa Auttaa -hankkeen palvelulupaukset sopivat hyvin nykyiseen työhöni ja sen ulottuvuuksiin. Psykologille muutos on mahdollista niin kliinisesti kuin teoriatasolla. Psykologina koulussa ja kunnassa minun on mahdollista olla mukana ymmärtäen koulun arkea, perheiden kehitystä ja organisaation lainalaisuuksia. Tätä työtä ei tehdä yksin virastossa vaan aidosti yhteistyössä kaikkien kanssa

Jokaisessa asiakasprosessissa on muutosta, herkkänä ja räätälöitynä mikrotasolla – sama on mahdollista organisaatiotasolla, kun pidetään kiinni kohtaamisesta ja inhimillisyydestä.

Meillä on Naantalissa jaettu näkemys siitä mistä on kyse muutoksessa. Esimiehet ovat koko kaupungin tasolla vuoden aikana olleet tai ovat parhaillaan muutosjohtamisen koulutuksessa. Koulutus on räätälöity henkilöstöhallinnossa yhteistyössä toimialajohtajien kanssa. Yksi mielenkiintoisista sovelluksissa tässä on ollut coaching-keskustelut yli sektorirajojen.

Mainitse 3 asiaa, joita kehittäisit lapsi- ja perhepalveluissa?

  1. Coaching monella tasolla. Miten yhteistyössä onnistutaan?
  2. Mitä perheet ja lapset odottavat? Mihin tarpeisiin tiedämme vastaavamme?
  3. Muutoksen tavoite on tuoda palvelut intuitiivisesti lähemmäs perheitä; miten onnistuimme? (kysymys 2019)

 

Minulla on lupa auttaa

Tiedätkö sinä Lupa auttaa! -henkisen ihmisen, joka on ottanut vallan ja vastuun oman työnsä kehittämisestä? Soita tai laita hänelle heti viesti, kerro arvostuksestasi ja kannusta jatkamaan. Jos haluat paljastaa henkilön muillekin, ilmianna hänet (mieluiten perusteluineen) blogin kommenttikentässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Haku

Arkisto