Portaat matalammiksi ja yhteistyön esteet pois!

Ammu_oivaltava

LASTA-toiminta

LASTA on yhteistyömalli poliisille, syyttäjälaitokselle, lastensuojelulle sekä somaattiselle ja psykiatriselle sairaanhoidolle tilanteissa, joissa epäillään, että lapsi on joutunut pahoinpitelyn tai seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi. Toimintamallin ytimen muodostaa lapsilähtöinen viranomaisprosessien koordinaatio, viranomaisten nopea ja strukturoitu yhteistyö sekä suunnitelma lapsen tueksi esitutkinnan ja oikeusprossin aikana. Turussa, Kaarinassa ja Raisiossa käynnistetty toimintamalli on jo laajentunut myös Salon, Loimaan ja Uudenkaupungin poliisiasemien tueksi. LASTA-toimintamalli maakunnallistetaan Lupa auttaa! -hankkeessa.

Ammu_oivaltava

Jalkautuvat avopediatrit

Avopediatrit (lastenlääkäri) jalkautuvat kuntien perusterveydenhuoltoon ja asiakkaiden saataville. Avopediatri on myös tuki yleislääkäreiden osaamiselle. Avopediatrilla on tiivis yhteys erikoissairaanhoitoon, mikä mahdollistaa sujuvat konsultaatiot ja potilaiden jatkohoitoon siirtymistä perustasolle koordinoidusti. Pediatrikonsultaatiot ovat joustavat, mikä tukee vahvasti perustason toimijoita suuressa kaupungissa, jossa jalkautuminen neuvoloihin ja kouluihin ei aina ole mahdollista niiden suuren määrän takia. Vaativaan erikoissairaanhoitoon lähetetään vain ne potilaat, jotka tarvitsevat erityistason vaativaa diagnostiikkaa ja hoitoa.

Avopediatritoimintaa on kokeiltu Kaarinassa, Akselikunnissa, Turussa ja Salossa. Toimintaa laajennetaan Lupa auttaa! -hankkeessa muihinkin hankekuntiin.

Ammu_innostunut

Vaativan tason palveluiden osaamiskeskus (OSKE)

Toiminta ja siihen liittyvät palvelut ovat vielä kehitteillä. Tilattavissa syksyllä 2018.

Tilaa uutiskirje

Haluat tietenkin pysyä muutoksen eturintamassa ja saada tuoreimmat vinkit ja konstit käyttöösi.

Ahdistaako muutospaine?
Klikkaa Pyydä kehittämisapua -nappia.

Palvelumme on maksutonta varsinaissuomalaisille kunnille.