Ihmevideot

Ihmevideoilla esittelemme pieniä ja suuria ihmeitä, joita yhdessä tehdään. Ilmoita omasta ihmeestäsi meille (lupa.auttaa@raisio.fi), niin saadaan se muillekin tiedoksi, opiksi ja malliksi.

Rinnalla kulkien –
Tehostettua kotiinpäin tehtävää työtä

Mäntymäen perhekeskuksen johtaja, Sari Eskola ja vastaava hoitaja Marjut Saarela kertovat palkitusta työorientaatiosta. ”Me pyritään lyhentämään, vähentämään ja ehkäisemään kiireellisiä sijoituksia sekä ehkäisemään ja purkamaan huostaanottoja…” (Sari Eskola).

Joustava lähisuhdeväkivaltatyö

"Lapset on itse asiassa paljon paremmin perillä perheen asioista, kuin mitä me vanhemmat monesti luullaan.Jos lapsi jätetään ulkopuolelle häntä itsään tai vanhempaa uhanneen väkivaltakokemuksen käsittelystä, lapsi saattaa täyttää puuttuvat kohdat omilla olettamuksillaan mahdollisesti itselleen haitallisella tavalla." (Yksikön vastaava Hanna Mansikka-aho, Turun Ensi- ja Turvakoti, Lähisuhdeväkivaltatyö Pilari).

Iso laiva kääntyy

Suomalaisittain suuren kaupungin sote-uudistukset saavat toivottua lisäpotkua Lupa auttaa! -hankkeesta. Palvelualuejohtaja Sirpa Kuronen kertoo.

LAPE-muutosohjelma on mahtava juttu

”Mä haluan sellaisen perhepalvelujärjestelmän Suomeen, jossa koskaan ei tulisi lähetetyksi pois. Ja aina ensimmäiselläkin yhteydenotolla saisi avun tai ainakin perustellusti ohjatun matkan eteenpäin palvelujen ääreen.” (Ministeri Annika Saarikko).

Jalkautuva lastenlääkäri

Miten lasten ja nuorten syrjäytymiseen päästään puuttumaan nopeasti? Lastenlääkäri Minna Aaltonen kertoo, miten lääkärit jalkautuvat kuntiin.

Perhepalvelut Go!, Raisio

Miten alle kouluikäisten lasten vanhemmat saavat apua lapsen käytösongelmiin helposti ja nopeasti? Psykologi Olli Poutiainen avaa Raision Perhepalvelut Go! -palvelua.

Lupa auttaa! -muutosohjelma Varsinais-Suomessa

Muutosagentti Mikko Hulkkonen haluaa jalkauttaa lastenlääkärit koko maakuntaan varhaiskasvatuksen ja koulujen avuksi. Mitä muuta Lupa auttaa! -muutosohjelma aikoo Varsinais-Suomessa saada aikaan?

Tavoitteena lapsi- ja perhepalvelujen vallankumous

Mitä LAPE-ohjelma tarkoittaa Varsinais-Suomessa? Muutosagentti Mikko Hulkkonen paljastaa.

Tilaa uutiskirje

Haluat tietenkin pysyä muutoksen eturintamassa ja saada tuoreimmat vinkit ja konstit käyttöösi.