Tekoälystä lisää motivaatiota vanhemmuuteen

Linkin takaa löytyvässä erinomaisessa artikkelissa Suunnon suunnittelujohtaja Kimmo Pernu pohtii älyteknologian mahdollisuuksia urheilusuoritusten tukena. Nykyaikaiset urheilukellot mittaavat tarkasti sykkeen, matkan ja ajan kaltaisia perusasioita, jotka voi ladata pilvessä toimivaan harjoituspäiväkirjaan ja selata vaikkapa matkapuhelimella. Kimmo Pernu kuitenkin sanoo, että urheiluun ja liikuntaan liittyvän teknologian kehityksessä tämä on vasta alkua.

Nämä tulevaisuuden visiot saivat näin juhannuksen alla agentin mielikuvituksen laukkaamaan normaaliakin vilkkaammin. Voisiko Pernua villisti mukaillen ajatuksia soveltaa myös vanhemmuuden tukemiseen? Liian vakavissaan agentin tekstiä ei kannata lukea, vaan ennemminkin ottaa se visionaarisena haasteena esimerkiksi tulevaisuuden vanhemmuuden pakkauksen kehittelyyn.

”Vanhemmuuden tekoja mittaavat liikeanturit ja tietoa analysoivat sovellukset kehittyvät huimaa vauhtia. Niiden avulla voisimme saada entistä enemmän tietoa myös vanhemmuuden laadusta”, Luoto pohtii.

Sensoreilla voitaisiin jatkossa tarkkailla esimerkiksi vuorovaikutusta. Älykäs järjestelmä varoittaisi vääränlaisesta asennoitumisesta, mikä auttaisi ehkäisemään vuorovaikutuspulmia ja pahimmillaan häiritsemästä kiintymyssuhteen rakentumista. Täydellisyyteen pyrkivien vanhempien ohella älykkäästä teknologiasta voisivat Luodon mukaan hyötyä myös ihan tavalliset vanhemmat, jotka haluavat vielä entistä paremmin huolehtia lapsistaan.

Vuorovaikutus-, yhteisleikki-, lukutuokio- ja hellittelysuoritusten lisäksi sovelluksiin voitaisiin yhdistää muutakin tietoa esimerkiksi unen laadusta tai painon kehityksestä. Jatkossa kokonaisuuteen voitaisiin liittää myös tietoa vaikkapa päivittäisten aterioiden ravintosisällöstä. Lisäpalveluna sovellutuksiin voisi halutessaan hankkia ”vanhemmuuden personal trainer -palvelun”, jossa ulkopuolinen tiimi tarpeen mukaan tukee ja coachaa vanhempaa kasvatuksen ristiaallokossa. Vanhemmat voivat sovellusten kautta myös muodostaa virtuaalisia vertaisryhmiä ja jakaa esimerkiksi ”vanhemmuuden 10 000 päivittäistä tavoiteaskelta”- ja ”Kuinka monella EI:llä tänään selvisin”-pelisovelluksissa saamiaan pisteitä.

”Analysoitu tieto auttaa kiireistä ihmistä pitämään vanhemmuutensa tasapainossa ja kiinnittämään huomiota esimerkiksi vanhemmuuden aiheuttamaan stressiin”, päättää Luoto pohdintansa.

https://studio.kauppalehti.fi/dna-business/tekoalysta-lisaa-motivaatiota-lenkkipolulle

Hauskaa juhannusta toivotellen,

Hankeagentti Luoto, Sami Luoto

 

paivittaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Haku

Arkisto