Huomaa Minut -koulutus

Huomaa minut! -osallisuustyökalu tukee positiivista vanhemmuutta, vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutussuhdetta sekä vahvistaa lapsen asemaa asiakkaana. Ottamalla käyttöön Huomaa minut! -osallisuustyökalun meidän aikuisten on helpompaa varmistaa, että pienen lapsen ääni tulee kuulluksi hänelle tarkoitettujen palvelujen kehittämistyössä. Osallisuustyökalu sopii moneen toimintaympäristöön, ja sen avulla on myös mahdollista tuottaa tietoa lapsivaikutusten arvioinnissa.

Aika 2.10.2018 klo 17.00–19.00.
Paikka Laitilan seurakunnan Kirkkokoti. Kirkkotie 3, 23800 LAITILA.
Kohderyhmä Huomaa minut! -menetelmäopaskoulutus on tehty sinulle, joka haluat ideoita lapsen osallisuuden tukemiseen ja palautteen keräämiseen.
Ilmoittautuminen Kouluttajana toimii MLL:n Varsinais-Suomen piirin Johanna Franska. Koulutus on osallistujille maksuton. Ilmoittautuminen 27.9.2018 mennessä osoitteeseen jonna.nurminen@mll.fi.
Lisätietoja Koulutuksessa opitaan, miten Huomaa minut! -osallisuustyökalun avulla tuetaan positiivista vanhemmuutta, vanhemman ja lapsen välistä vuorovaikutussuhdetta sekä vahvistetaan lapsen asemaa asiakkaana. Osallistuja saa koulutuksesta Huomaa minut! -menetelmäopaskirjan materiaaleineen.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Lupa auttaa! ja Perheet keskiöön -hankkeiden kanssa.

Lupa auttaa! -hanke on Varsinais-Suomen oma LAPE-hanke. Se muotoilee maakunnan lapsi- ja perhepalvelut sellaiseen kuosiin, että ne vastaavat tulevaisuuden muutoksiin ja voidaan liittää mihin tahansa tulevaan organisaatiohimmeliin.

Perheet keskiöön on STEA:n rahoittama, 54 järjestön yhteinen perhekeskustoiminnan kehittämis- ja koordinaatiohanke (2018–2020). Hankkeen päätavoitteena on kiinnittää järjestöjen tarjoama tuki ja palvelut osaksi perhekeskustoimintaa koko valtakunnan alueella.