Koulutus Raisiossa 29.9.2017: ”Hei mul ois yks juttu” – miten minä aikuisena kohtaan lapsen, kun herää epäily väkivallasta

Alueellinen koulutuskokonaisuus ammattilaisille: ”Hei mul ois yks juttu” – miten minä aikuisena kohtaan lapsen, kun herää epäily väkivallasta.

Pe 29.9.17 klo 9-12 Turun ympäristökunnat (Naantali, Raisio, Rusko, Mynämäki, Masku, Nousiainen, Lieto, Kaarina, Paimio, Sauvo) ja klo 13-15 iltapäivällä alueen lastensuojelun LASTA-malliin liittyvä työpaja.

Paikka: Raision kaupungintalo, valtuustosali.

Lastensuojelun työntekijät voivat ilmoittautua joko aamu- tai iltapäivään tai molempiin.

Ilmoittautumisaika päättynyt 24.9.

Koulutuspäivien aamupäivä on suunnattu kaikille niille eri alojen ammattilaisille, jotka saattavat työssään havaita, kuulla ja kohdata lapsen tai nuoren, joka on mahdollisesti tullut pahoinpidellyksi tai muuten kaltoinkohdelluksi. Miten toimia oikein, kun herää epäily väkivallasta? Millaisia ilmiöitä, tunteita ja ajatuksia väkivaltaepäilyn kohtaaminen meissä herättää? Miten minä voin omalla kohtaamisellani ja ammatillisuudellani vaikuttaa lapsen tai nuoren arjen sujumiseen muuttuneesta tilanteesta huolimatta? Miten voin varmistaa ettei tavastani toimia ole haittaa? Millainen ammattilaisten kudelma lapsen ympärille syntyy ja mikä on minun paikkani siinä?

Ohjelma

9.00–9.30 Väkivallan kohtaamisesta!  Hankeagentti (LASTA) Outi Abrahamsson,  Lupa auttaa! -hanke
9.30–10.00  Kun väkivaltaepäily herää?  Rikoskomissario Satu Värri, Lounais-Suomen poliisilaitos
10.00–10.30 Kun väkivaltaepäily herää?  Psykologi Maija Mäki ja psykologi Elina Luostarinen, Oikeuspsykiatrinen tutkimusyksikkö VSSHP
10.30–11.30 Lapsen ja vanhempien kanssa työskentely! Turun ensi- ja turvakoti
Kun lapsi on kohdannut väkivaltaa? Henna Aarnio , Lähisuhdeväkivaltatyö Pilari 
Kun lapsi on huoltajuusriidan keskellä?  Anne Hartman ja Kati Lappalainen, Tapaamispaikka Tenavatupa
11.30-12.00 Keskustelua

Tulossa:

pe 13.10.2017 klo 9-12 Salon seutu (Salo, Somero), klo 13-15 iltapäivällä alueen lastensuojelun LASTA-malliin liittyvä työpaja.

pe 10.11.2017 klo 9-12 Loimaan seutu (Loimaa, Oripää, Pöytyä, Koski, Aura, Marttila), klo 13-15 iltapäivällä alueen lastensuojelun LASTA-malliin liittyvä työpaja.

Keväällä 2018 tullaan järjestämään vastaavat päivät Vakka-Suomessa, Turussa ja Turunmaassa.