Maakunnallinen Pyydä apua! -nappi lanseerattu

Raisio ja Laitila ovat ensimmäisinä varsinaissuomalaisina kuntina ottaneet käyttöön uudistetun Pyydä apua! –napin. Pyydä apua! -nappi on lapsiperheille suunnattu matalan kynnyksen sähköinen palvelukanava. Se on kunnan verkkopalvelussa oleva nappi, jota painamalla kuka tahansa voi pyytää apua tai palvelua, jättää yhteydenottopyynnön tai kysyä jotain – koska tahansa, missä tahansa.

Vastaus viimeistään seuraavana arkipäivänä

Pyydä apua! -nappi on nopea tapa olla yhteydessä lasten ja perheiden palveluihin, sillä vastauksen saa viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Napin kautta tulleisiin kyselyihin ja tiedusteluihin vastaavat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset maakunta- ja kuntatasolla ja sen kautta voidaan ohjata myös järjestöjen palveluihin.

13 kuntaa jo tilannut

Pyydä apua! -napin ja -palvelun kunnille tuottaa Varsinais-Suomen kuntien yhteinen Lupa auttaa! -hanke, jonka tavoitteena on uudistaa maakunnan lapsi- ja perhepalvelut vuoden 2018 loppuun mennessä. Pyydä apua! -nappi on osa tätä uudistusta ja tavoitteena onkin, että nappi löytyy jokaisen varsinaissuomalaisen kunnan verkkopalvelusta vuoden 2018 aikana. Kunnista 13 on jo tilannut napin.

Oman kuntanne verkkosivuille Pyydä apua! -napin saa maksutta ja nopeallakin aikataululla. Kunnan edustajan pitää vain ottaa yhteyttä hankeagentti Aija Lähdesmäkeen, aija.lahdesmaki@raisio.fi tai p. 040 653 0355