Neuvola-chat mahdollistaa matalan kynnyksen asiakaspalvelun

Joukko varsinaissuomalaisia kuntia avaa maanantaina 29. lokakuuta chat-palvelun äitiys- ja lastenneuvolan asiakkaille. Mukana kokeilussa ovat Koski TL, Kustavi, Laitila, Lieto, Marttila, Masku, Mynämäki, Nousiainen, Pyhäranta, Raisio, Rusko, Salo, Somero, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa. Neuvola-chat löytyy kunkin kunnan neuvolan nettisivuilta.

Palvelu toimii aluksi maanantaisin klo 9.00-13.00 ja keskiviikkoisin klo 9.00-11.00. Sitä laajennetaan lähiviikkojen aikana siten, että palvelu tulee toimimaan klo 9.00-13.00 joka arkipäivä, paitsi tiistaisin klo 11.00-13.00.

Toive tuli asiakkailta

Asiakaspalveluun käytettävien kanavien monipuolistuminen on kaikkien etu. Osa asioista hoituu parhaiten asiakaskäynnillä tai puhelimitse, mutta on myös paljon tilanteita, joissa chat-muotoinen matalan kynnyksen yhteydenotto ja neuvonta on riittävä ja tehokkain tapa. Toive sähköisen asioinnin mahdollisuudesta on noussut esiin monissa Varsinais-Suomen seutukunnissa tehdyissä asiakaskyselyissä.

Lupa auttaa! -hanke on suunnitellut nyt alkavaa Neuvola-chat -toimintaa yhteistyössä kuntien kanssa ja hankkinut siihen liittyvän järjestelmän. Chat-asiakaspalvelualustan toimittaa suomalainen suunnittelutoimisto Ninchat. Lupa auttaa! -hanke maksaa järjestelmän hankintakulut ja se luovutetaan tältä osin kuntien käyttöön veloituksetta. Samoin hanke maksaa kaikkien järjestelmään liittyvien kuntien osalta kuukausittaiset käyttömaksut kokeilujakson eli vuoden 2018 loppuun asti.