Ole kiltti, hauku meitä!

Lupa auttaa! -hanke on palvellut 27 varsinaissuomalaista kuntaa nyt reilun vuoden ajan. Mikä meni pieleen tai mitä jäi tekemättä? Kerro se meille, ole kiltti.

Kaikki ei mene kuin elokuvissa

Olemme tehneet ahkerasti töitä, koettaneet olla niin palvelualttiita kuin osaamme ja joustaa kaikessa toiminnassamme kuntien ja muiden toimijoiden toiveiden mukaan niin paljon kuin hankesuunnitelma antaa myöden. Olemmehan luvanneet niinkin suuria kuin uudistavamme Varsinais-Suomen lapsiperhepalvelut tämän vuoden loppuun mennessä. Onko sen suhteen tapahtunut yhtään mitään?

Kyllä me tiedämme, että koskaan kaikki ei mene kuin elokuvissa, Strömsössä tai niin kuin itse toivomme tai luulemme.

Minkä lupauksemme unohdimme?

Annoimme rehvakkaasti palvelulupaukset, jotka lupasimme lunastaa. Onko näistä jokin unohtunut työlistalta kokonaan? Vai eikö yhdenkään osalta ole tapahtunut kunnassanne pienintäkään liikahdusta? Olemmeko menneet lupaamaan teille jotain muuta, mistä ette ole kuullut sen jälkeen kun kehittämiskahvit tuli juotua ja agenttimme autonvalot häipyivät talvipakkasella hämärään?

Pelkkää puuhastelua?

Olemme olleet mukana kymmenien ellei satojen työryhmien kehittämisprosesseissa. Olemme koettaneet kannustaa ja patistaa niitä löytämään olennainen lapsiperhepalvelujen kehittämisessä – eli ne asiat, joita ihmiset itse voisivat alkaa pistämään kuntoon vaikka jo tänään. Olemmeko valmentaneet teitä liian kovalla kädellä vai onko työskentely tuntunut vaivaannuttavalta puuhastelulta? Olisiko kaiken kehittämisajan voinut käyttää paljon tehokkaammin?

Loukkasiko blogi?

Olemme yrittäneet herätellä viestinnällämme ihmisiä muutostarpeiden äärelle ja tuoda esiin myös onnistumisia. Alkavatko jo vaaleanpunainen väri ja lentävät lehmät tökkiä? Ovatko jonkun blogipostauksemme sanavalinnat loukanneet tai jääneet ikävästi hampaan koloon? Olisimmeko voineet olla niin paljon enemmän esillä vai olemmeko tyrkyttäneet itseämme jo liikaa joka paikkaan? Mikä tärkeä asia ei ole ollut esillä ollenkaan, vaikka olisi pitänyt?

Anna palautetta!

Olemme aivan varmasti tehneet jotain vähän sinne päin, puolivillaisesti, huonosti, umpisurkeasti tai aivan päin mäntyä. Ainakin olemme unohtaneet jotain – edes jotain pientä.

Ole kiltti ja muistuta meitä, mitä se on? Sillä aikaa ei ole paljon. Mutta älä ole liian kiltti, sillä muuten emme osaa toimintaamme korjata. Koska aikaahan toisaalta on vielä, koko pitkä kehittämissyksy. Ainoa edellytys palautteen antamiselle on, että kerrot myös, miten voimme asian korjata.

Anna palautetta Lupa auttaa! -hankkeen toiminnasta, jotta voimme vielä korjata sitä.