Päiväkoti ja koulu hyvinvointiyhteisönä -koulutusseminaari vol. 2

Päiväkoti ja koulu hyvinvointiyhteisönä -koulutusseminaarissa esitellään Varsinais-Suomen kehittämistyön ja pilottien sisältötarjottimen ydinsisältöjä. Mitä toimintakulttuurin muutoksella varhaiskasvatuksen- ja koulun kentällä tarkoitetaan ja miten sitä kohti johdetaan? Yhteistyön rakentaminen yhdyspinnoille on tulevaisuuden mahdollisuus ja voimavara. Tule innostumaan ja hankkimaan tutkitut ja toimivat työkalut arjen työhön! Välitäthän koulutusseminaarikutsua kunnassasi ja omassa organisaatiossasi myös eteenpäin!

Tutustu Päiväkoti ja koulu hyvinvointiyhteisönä -kehittämiskokonaisuuteen

Aika pe 2.11.2018 klo 8.30–15.30, aamukahvi klo 8.00
Paikka Raision kaupungintalo, Valtuustosali.
Kohderyhmä Sivistysjohtajat, sosiaalijohtajat (SISOTE-johto), kuntapäättäjät, vanhempainyhdistystoimijat, varhaiskasvatusjohtajat, rehtorit, päiväkotijohtajat, erityisopettajat, nuorisotyöntekijät, opettajankoulutustahot, sosiaalityön laitoksen ja OKL:n opiskelijat, AMK:n opettajat ja opiskelijat, kuntien LAPE-työryhmien puheenjohtajat (LAPE-työryhmän jäsenet), kuntien opiskeluhuollon toimijat (erit. kunnan opiskeluhuollon ohjausryhmän jäsenet), järjestötahot sekä kaikki aiheesta kiinnostuneet lasten ja perheiden kanssa toimijat.
Ilmoittautuminen 2.11.2018 mennessä osoitteessa:  https://www.lyyti.in/paivakotijakoulu-vol2 .
Lisätietoja sari.valimaa@raisio.fi

Ohjelma

08.00 Aamukahvi
08.30 Työrauhan ja turvallisen oppimisympäristön arviointi perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa, arviointiasiantuntija Sami Julin, Karvi
09.15 SomeBody. Kehotietoisuus toimintakyvyn ja osallisuuden tukena, YTT Satu Vaininen, SAMK
09.45 Tauko
10.00 Järjestötyön mahdollisuudet päiväkodissa ja koulussa, hallinto- ja kehittämispäällikkö Johanna Syrjänen, V-S lastensuojelujärjestöt ry.
10.30 Nuorisotyön ja koulun yhteistyön mahdollisuudet, Noora Hästbacka, Nuorisotutkimusseura ry.
11.30 Lounas
12.15 Digitaaliset sovellukset hyvinvoinnin edistäjinä – Empowerkids, Stepapp,

TtT Anni Pakarinen, Turun yliopisto.

13.15 Family School. Sairaalakoulun opettaja Heli Liski ja Lupa auttaa! -hanke Sari Välimaa
13.30 Kahvi
14.00 Muutosjohtaminen ja muutostuki (Luo luottamusta, suojele lasta), kehittämispäällikkö Päivi Lindberg & kehittämispäällikkö Katja Sankalahti, THL
14.45 Oppimaa-verkkoympäristö johtamisen tukena ja kehittämisen välineenä. Helena Lehtimäki, Oppimaa OY.
15.30 Päivä päättyy