Varsinais-Suomen LAPE-akatemia 17.5. Turussa

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin johtamisen alueelliset valmennukset käynnistyvät koko maassa toukokuun aikana. LAPE-akatemiaksi nimetyn moniportaisen valmennusprosessin tavoitteena on uudenlainen, hallinnonalarajat ylittävä verkostomainen johtaminen, joka mahdollistaa lapsen, nuoren ja perheen tarpeisiin sopivat palvelut ja tuet oikea-aikaisesti.

Varsinais-Suomen LAPE-akatemiatilaisuus pidetään perjantaina 17.5.2019 Turussa klo 9–15. Tilaisuuden ohjelman löydät täältä. Kutsut tilaisuuteen ovat lähteneet maakunnan lapsiperhepalvelujen johdolle ja päättäjille, mutta tilaisuutta on mahdollista seurata myös verkon välityksellä: http://videonet.fi/stm/maakuntakiertue/20190517/.

Valmennusprosessia johdetaan kansallisesti

LAPE-akatemia on opetus- ja kulttuuriministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön yhteisesti maakuntien alueille tarjoama tuki entistä vaikuttavampaan toimintaan, kokonaisuuksien ymmärtämiseen ja verkostojen johtamiseen.

LAPE-akatemian kansallinen starttitilaisuus pidettiin Helsingissä 20.3.2019 otsikolla ”Uudet toimintaympäristöt, uudenlainen johtaminen, uusi vaikuttavuus”.  Mukana olivat julkisen johtamisen huippunimet, ja paikalla liki 500 johtajaa ja päättäjää. Innostuneen vastaanoton saaneeseen starttitilaisuuteen on mahdollisuus palata jälkitallenteena: http://videonet.fi/stm/20190320/

Kunkin maakunnan alueen tilaisuuksiin osallistuu myös ministeriöiden ja Opetushallituksen edustaja. Tilaisuuksia vetää LAPE-akatemian fasilitaattori Mirja Antila.

Varsinais-Suomessa tavoitteena pitkäjänteinen johtamisvalmennus

LAPE-akatemia valmennukset jatkuvat syksyllä 2019 kahdella tilaisuudella, jolloin teemana ovat uudenlainen johtaminen ja uusi vaikuttavuus. Syksyn tilaisuuksien tavoitteena on vahvempi, hallinnonrajat ylittävän lasten ja nuorten hyvinvoinnin verkostomainen johtaminen mm. systeemisen ajattelun, lapsibudjetoinnin ja päätösten lapsivaikutusten arvioinnin avulla.

Varsinais-Suomen suunnitelmissa on jatkaa johtamisvalmennusta vuoden 2019 jälkeen osana Turun yliopiston monitieteisen Sote-Akatemian kanssa tehtävää yhteistyötä.

Lisätietoja maakuntien alueiden valmennuksista saa alueen LAPE-muutosagentilta tai kunta-agentilta.

Muutosagentti Mikko Hulkkonen
044 797 1411
mikko.hulkkonen@raisio.fi

Kunta-agentti Sari Välimaa
050 345 1047
sari.välimaa@turku.fi